Strong Challenge

2018 október 13 igazán fontos nap volt a magyarországi funkcionális edzést űzők számára, ugyanis a hétvégén került megrendezésre a 16. Fitparádé keretén belül az első Strong challenge nevű csapatverseny, melyen természetesen a Valhalla Team is, részt vett. A megmérettetésre több, mint százan jelentkeztek, és bár három kategóriába lehetett nevezni, a csapatok száma így is meghaladta az ötvenet.

Csapatunk mind női, mind férfi, mind pedig vegyes párosban indított versenyzőket, akik nemcsak remekül helytálltak, de több dobogós helyezést is szereztek. A Valhalla két szekciója, Óbuda és Újbuda együtt nyolc párossal nevezett a versenyre, két női, három férfi és három vegyes összeállításban. A tíz női csapatból elhoztuk az első és a harmadik helyet. Aranyérmet szerzett Last minute csapatnévvel Kolláth Ivett (Valhalla) és Gérecz Petra (Valhalla és Bodycode), illetve Óbuda bezsebelt még egy bronzot is köszönhetően a Valkűröknek, vagyis Méhész Eszternek és Hegedüs Szilviának. Vegyes párosban tizenhat indulót számolhattunk össze, a Valhalla Team három csapattal képviseltette magát, és itt is sikerült dobogóra állnunk. Vicen Dorina és Torma Máté (Valhalla Unicorns) párosnak köszönhetően, a lányok után még egy bronzot söpörhettünk be. A Szölgyén Réka és Summerfield Miklós alkotta óbudai páros a (Team Vegyes Valhalla) a kilencedik, míg az újbudai Magyar Adrienn és Bak Gergő (Valhalla padavanok) végül a tizenkettedik helyen zárták a versenyt. Férfi mezőnyben ugyan nem sikerült érmes pozíciót szereznünk, de mind a három csapatunkra nagyon büszkék vagyunk a kemény helytállásért. Ebben a kategóriában regisztrált a legtöbb versenyző, összesen huszonnégy csapat. Takács Dániel és Vargha Márton (Venom Valhalla) Óbudáról a hetedik helyen fejezte be a versenyt, míg az újbudai Somogyi Bálint és Juhász Sándor (Snatch me if you can) a tizenegyedik helyen végeztek, harmadik férfi csapatunk, az óbudai Káldi Attila és Tóth Máté (Valhalla Óbuda) kettőse tizenhatodik lett.
Ez a verseny több szempontból is kiemelkedő fontosságú, nem csupán a Valhalla Teamnek, hanem az egész magyarországi funkcionális edzés közösségének. Az eseményen részt vett a WSF világszövetség elnöke, Vladislav Redkin is, aki a megmérettetés végén pozitívan nyilatkozott a rendezvényről. A Strong Challange megrendezésének nem titkolt szándéka volt, hogy a közeljövőben Magyarország is létrejöhessen egy Országos Szakszövetség.

A Valhalla Team számára nem volt kérdés a versenyhez való csatlakozás, hiszen az ország egész területéről érkeztek csapatok, többek között Székesfehérvárról, Egerből, Kaposvárról, Makóról, Veresegyházról, és természetesen budapesti termek is szép számmal jelentek meg. Ez a csapatunk számára egyben volt kihívás és szintfelmérő is. Kihívás volt a jobbnál jobb csapatokkal felvenni a versenyt, hiszen rengeteg kiváló sportembert láthattunk a szombati napon, akikkel sportszerűen, de kő keményen küzdöttünk meg. Szintfelmérő pedig azért, mert láthattuk a különböző feladatok végrehajtása során, hogy mennyit fejlődtünk az eddig eltöltött edzések alatt. És bár sikeresen vettük az akadályokat, sőt, érmeket is szereztünk, de elsősorban a Valhalla Team legfontosabb alaptétele lebegett versenyzőink szeme előtt: minden egyes versenyen és edzésen saját magadat kell legyőzni, mert ha ez megvan akkor máris nyertél függetlenül az eredménytől. Ez az első és legfontosabb célunk, melyet mindannyian maradéktalanul tudtunk teljesíteni. Találkozzunk a következő versenyen, illetve az edzéseken! Valhalla!