Szakmai gárda

Torma Ádám, vezetőedző (Újbuda)

Képzettség

 • IWI személyi edző
 • Thor FMT level I.
 • Thor FMT level II. – Suspension trainer
 • Thor FMT level II. – Online coach
 • Thor FMT level II. – Kettlebell instruktor
 • Flexible Steel Instructor
 • Súlyemelő szakedző
 • CFSC – Certified Functional Strenght Coach (by Michael Boyle) level I.

Magamról
Somogy megyéből származom egy kis településről. Ott nevelkedtem, ott nőttem fel. Olyan gyerekkorom volt, amiről pár kölyök álmodni sem mer. A szüleimtől minden támogatást megkaptam, bár nem voltunk a legjobb anyagi körülmények között, mégis úgy éreztem mindenem megvan. DE! Olyan magatartásbeli problémáim voltak, hogy komoly fejtörést okoztam anyámnak. A sorozatos szaktanárik, és igazgatóik után komolyan attól kellett tartania a szüleimnek, hogy ki csapnak a gimiből. A papám egyszer kétségbeesetten ezt kérdezte: – Mi leszel te fiam? Haramia? Gengszter? De tisztán emlékszem arra is, amikor muter az mondta: – Remélem fiam, neked is olyan hülye gyereked lesz, mint amilyen te voltál. Én persze jót nevettem ezen. Tartja a közmondás, hogy isten nem bottal ver. Lehet majd így fog? 🙂

A sors fura fintora, hogy gimi után rendőr suliba mentem. Lehet, mégsem leszek gengszter? Elkezdtem dolgozni, de úgy éreztem egy nagy űr tátong bennem. Ebben a munkában nincs kreativitás, nincs kihívás, nem kíváncsiak a véleményemre. Ekkor adódott a lehetőség, hogy edző legyek.

Egy éve jártam egy funkcionális terembe, amikor az edző felajánlotta, hogy tarthatok órákat, ha elvégzek egy sulit. Éltem a lehetőséggel, és egy hónap múlva már az iskolapadba ültem. Faltam a könyveket, és annyira érdekelt minden, ami az edzéssel kapcsolatos, hogy hamar a szenvedélyemmé vált. Végig sportoltam az egész életem, és rengeteg mindent kipróbáltam. Csapat és egyéni sportok egyaránt, de egyik sem fogott meg annyira, mint a crossfit. Ezt akarom oktatni! Nincs még egy ilyen sportág, ami ennyire komplex, és ennyire sokrétű lenne. Minden kondicionális képességet egyszerre fejleszt, így egy átlagember, és egy sportoló számára is a legideálisabb döntés lehet.

Edző lettem, így egy részem az emberek egészségének és közérzetének megőrzésére szenteltem. Olyan elcsépeltnek, és közhelyesnek hangzik, nem?! Minden tréner ezt mondja, és már hányingerünk van az ilyenektől.

Termet váltottam, és elkezdtem egy saját brandet építeni. Olyan edzésrendszerről álmodoztam, ami az én fejem szüleménye és maximum csak hozzá hasonló van, de még egy ilyen nincs. Olyan közösségről álmodoztam, ahol mindenki ismer mindenkit, és mindenki segít a másikon. Nincs kirekesztés, és elfogadja a társaság a másikat olyannak, amilyen. Mára ezt sikerült megvalósítani, és erre vagyok az egyik legbüszkébb.

A Valhallának köszönhetően rengeteg értékes emberrel ismerkedek meg, és új barátokra tettem szert. Olyan barátokra, akikre nem csak edzéseken, hanem a mindennapokban is számíthatok.

 

Olajos Tünde, edző (Újbuda)

Képzettség

 • Erőemelő edző

Magamról

A sport szeretetét már gyerekkorom óta fontosnak érzem. Fiatalkorom az atlétika köré épült fel, közel 10 éven keresztül versenyszerűen űztem. Ezen időszak alatt számos dolgot tanultam. A heti 5-7 edzés megtanított a megfelelő hozzáállásra, a küzdeni akarásra, a felelősségérzetre. Ez a sport segített hozzá a csapatban való együttműködéshez, kapcsolatok kialakításához.

Idővel sportágat kellett váltanom, jelenleg mindenem az erőemelés.  Aktívan versenyzem, és nem kis célokat tűztem ki magam elé, ezeket pedig el is fogom érni. Mert lehetetlen nem létezik, és én ehhez tartom magam. Ádámot már régebbről ismerem,imádom mint embert, és szerintem kiváló edző. Egyszer szólt hogy menjek, nézzem meg az edzéseit, azóta itt ragadtam. Sokat segített erőemelésben,hogy fejlődjek mentálisan és fizikailag is egyaránt.

Emellett persze fontosnak tartom, hogy edzőként példát mutassak azoknak, akik edzeni szeretnének.

Hogy mit jelent nekem a sport? Egész pontosan az életet.

Meggyőződésem, hogy rengeteg múlik azon, hogyan végezzük el a gyakorlatokat. Nem a gyorsaságon és a feladatok minél hamarabbi elvégzésén van a hangsúly, sokkal inkább a pontos kivitelezésen.

Szeretném átadni idővel az élményeimet, a tapasztalataimat, a tudásomat másoknak, és minél több emberrel megismertetni a funkcionális edzés nyújtotta elképesztő lehetőségeket. Úgy vélem, nem elég csak erősnek lenned, és nem elég, ha jó az állóképességed. Szerintem akkor lehetsz igazán kiegyensúlyozott, ha ezek a képességek egymással szinkronban állnak.

Erőemelésben elért eddigi eredményeim:

 • Világbajnoki II. hely
 • Európa-bajnoki I. II. IV. hely
 • Hússzoros magyar bajnok

 

Takács Dániel, edző (Óbuda)

Képzettség

 • Testépítő edző – Szinergia
 • Személyi edző – Szinergia
 • Thor FMT level I.

Magamról
Gyerekkorom óta a sport az életem részét képezi, 4 éves koromtól kezdve nagyon sokfélét kipróbáltam: úsztam, fociztam, kézilabdáztam, kipróbáltam a szertornát, az atlétikát, mellette 10 évig versenytáncoltam, és persze belekóstoltam az extrém sportokba is. 8 évig BMX-eztem, és a téli sportok közül a snowboardozás lett nagy szerelmem. Rengeteg mindenbe belevetettem magam életem során, nyertem rengeteg versenyt, voltam régió, Budapest és magyar bajnok is, de mivel egyre kevesebb időm maradt a középiskolás tanulmányaim alatt, így beköszöntött egy kondis időszak. Jártunk gyúrni, nyomtunk fekve, próbáltunk húzódzkodni és méregettük, hogy ki a menő srác, ki tudja a legnagyobbat emelni. Érdekeltek az erősportok, így több régebbi Brutal Challengen is elindultam, melyeken egészen szép eredményeket értem el már 18 évesen.

A középiskola után lehetőségem adódott elvégezni egy személyi edzői tanfolyamot. Életem eddigi két legjobb évét köszönhetem annak a csapatnak, azoknak a tanároknak, akikkel végigcsináltam ezt az időszakot. Nagyon sokat tanultam, imádtam bejárni, magamba szívni minden tudást, folyamatosan tanultam, olvastam, tágítottam az ismereteimet.

Később sorozatos kihagyások következtek az edzéseimben külső okok miatt. Munka, magánélet és még sorolhatnám. Nem volt kedvem ismét visszamenni a kondiba, újrakezdeni az elejéről megint mindent, ekkor egyik haverom lerángatott egy Crosstraining edzésre, de akkor még fogalmam sem volt, hogy ez mi is pontosan. Szóval, lementem az első funkcionális jellegű edzésemre, majd 15 perc után az utcán állva imádkoztam, hogy ne hányjak, közben próbáltam levegőt venni és pislogtam magam elé. Itt jött a megvilágosodás, hogy amit én eddig a sportokról és az edzésről tudtam, az nagyon karcsú, és persze bántotta az egómat, hogy lenyomtak a kis vékony srácok a teremben.

Nekem se kellett több, 180 fokos váltás következett, és belevetettem magamat a funkcionális edzés és Crossfit világába. Ismét új célokat tűztem ki magam elé, olvastam, tanultam, meg akartam érteni, hogy hogyan is lehet ezt jól művelni és még jobban oktatni. Itt köszönt be az életembe a Thor FMT képzése. Sikeresen teljesítettem a vizsgát, ami után felajánlották nekem a lehetőséget, hogy a Valhalla edzői gárdájának tagja lehetek. Mivel saját magammal szemben is nagyon magasak az elvárásaim, így ez nincs másként azokkal sem, akik hozzám fordulnak és megtisztelnek a bizalmukkal. Küldetésem az, hogy vendégeimet végigkísérjem a kitűzött céljukig, és együtt túl is szárnyaljuk azokat.

 

 

 

 

Mihalik György, masszőr

Figyelem! Ha nálunk edzel, kedvezményesen veheted igénybe Gyuri szolgáltatásait!

 

Magamról

Kezdhetném azzal, hogy mióta az eszemet tudom, masszőr akartam lenni, azonban ez ebben a formában nem lenne igaz. Habár a pályafutásom már óvodás koromban elkezdődött, amikor a délutáni kötelező alvást kiváltottam azzal, hogy az óvónénik vállát masszíroztam. Hogy honnan jött az ötlet, a mai napig nem tudom.

Mikor kisiskolás lettem, édesanyám varrodájában masszíroztam a varrónőket. Körbeültek egy nagy asztalt én pedig mentem szépen sorba, mindenki kapott egy kis nyak és váll masszázst. A masszírozást nem tanultam előtte sehol, egyszerűen csak ösztönösen csináltam, próbálgattam új “fogásokat” és figyeltem a reakciókat. Szerettem csinálni, nekik pedig jól esett a sok ülőmunka után. Jó volt látni, hogy megkönnyebbülnek tőle, hogy segítettem.

A gimnáziumban fordult meg először a fejemben, hogy ha már ennyire szeretem ezt csinálni, lehetne ez a szakmám. Így a középiskola befejezése után beiratkoztam egy gyógymasszőr tanfolyamra.

Az elméleti oktatás után, a hévízi Szént András Reumakórházban sajátítottam el a masszázs fogasokat, kezelési technikákat. Eleinte a többi hallgatóval egymáson gyakoroltunk, majd akit már elég ügyesnek láttak az oktatóink, az elkezdhetett betegeket is kezelni. A hagyományos svéd-, kötőszöveti és szegment masszázsokon kívül elsajátítottuk a tangentor, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő valamint az iszapkezeléseket is.

A masszőrök vezetője felajánlotta, hogy ha sikeresen elvégzem a tanfolyamot, biztosít számomra helyet náluk. Szeretné, ha oda mennék dolgozni. Az elméleti, valamint gyakorlati vizsgáimat is kitűnőre teljesítettem így szívesen éltem a lehetőséggel, és 2007-től már végzett, okleveles gyógymasszőrként segíthettem másokon. Az egyik legjobb helyen kezdtem, ugyanis itt tényleg gyakorlatot tudtam szerezni mindenféle mozgásszervi betegség kezelésében.

Időközben az élet más területekre is elsodort, megismerkedtem a profi sport világával, edzősködéssel, kitanultam más szakmákat és habár végül egy másik hivatást választottam főállásként, a masszírozást – a családtagok, barátok és ismerősök legnagyobb örömére – sosem hagytam abba.

Folyamatosan képzem magam, tanulok olyan új dolgokat, amik a masszázs hatását növelik/kiegészítik.

A sport világában igyekszünk folyamatosan javuló teljesítményt nyújtani, azonban, hogy ne hátráltassanak a fájós testrészek, a sérülések, oda kell magunkra figyelni egy kicsit, törődni kell a testünkkel.
Mivel gyermekkorom óta sportolok és megismerkedtem a versenysport világával is, még inkább fontosnak tartom, a megfelelő regenerációt, prevenciót.

Minden további információt megtaláltok a www.tobbmintmasszor.com weboldalamon, vagy keressetek meg a facebookon, https://www.facebook.com/atobbmintmasszor/