ValhallaTeam

Ha egy összetartó közösségbe akarsz tartozni, ahol kirekesztés és nagyképűség helyett egymást támogatjuk, jó helyen jársz. Helyed van nálunk, ha teljesen kezdő vagy, és akkor is, ha komolyabb sportmúlttal a hátad mögött új kihívásokat keresel. Csapatunkban élsportolóktól meríthetsz motivációt, és versenyeken is kipróbálhatod magad, de akkor is tárt karokkal várunk, ha heti pár alkalommal csak kizárnád néhány órára a külvilág zaját, és egy vidám társasággal edzenél. Szerintünk nagyon fontos a jó, összetartó közösség, hisz egymást motiválva a kemény edzések is könnyebbnek tűnnek. Rendszeresen szervezünk csapatépítő outdoor programokat, és a közkedvelt Spartan Race-t is gyakran látogatjuk. Mi ismerjük a tréfát, de vigyázz, a fegyelmezetlenséget kollektív büntetéssel jutalmazzuk, általában burpee formájában.

De mi is az a Valhalla?

A Valhalla egy olyan edzésforma, amely a funkcionális anatómia elvei alapján, a sérülés megelőzést prioritásként kezelve, tervezett, progresszív terhelés által javítja a sportolók teljesítményét.

Hogy ez mit jelent pontosan?

Olyan mozgásmintákat alkalmazunk, amiket az emberi szervezet fejlesztett ki magának az evolúció során, és mind a mai napig mindennap alkalmazza. Ilyen például a guggolás, vagy a fej fölé nyomás. A modern életvitelnek és az ülőmunkának köszönhetően teljesen eldeformálódunk, és alkalmatlanok leszünk e gyakorlatok helyes kivitelezésére.
A helyes mozgásminták elsajátításával nagymértékben csökkenthetők a sérülések kialakulásai. Itt nincsen bicepsz és mellnap. Edzéseinken végzett gyakorlatok az egész testet megdolgoztatják, eszközök és testsúlyunk alkalmazásával. És ez az, ami nagyon fontos! Nem használunk gépeket, mert neked, átlagembernek 8 óra ülő munka után nem arra van szükséged, hogy az edzőterembe ismét beülj egy gépbe. A core izmok megerősítésének és az ízületi mobilitás visszaállításának kellene az elsődleges célnak lennie. A Valhalla edzésrendszere olyan gyakorlatokat tartalmaz, amivel az összes kondíciós képességed fejleszthető (erő, állóképesség, hajlékonyság, koordináció, gyorsaság), és olyan sportágak elemeit tartalmazza, mint a súlyemelés, erőemelés, gimnasztika (saját testsúlyos gyakorlatok), futás, evezés stb.

Az edzések kis csoportosak, ahol nem sportág specifikusan készítünk fel valakit, hanem a fent említett összes kondicionális képességet egyszerre fejlesztjük, tehát átlagembernek és sportolónak is a legjobb választás lehet. Így válnak tanítványaink fizikális szinten kiegyensúlyozottabbá.